Unique English Classroom

Membangun generasi, sarjana, pemikir, dan penulis Bahasa Inggeris yang akan datang

Unique English Classroom adalah program Bahasa Inggeris antarabangsa dari Singapura, yang ingin mempelai pemimpin muda esok. Kurikulum kami sangat menekankan pada kemahiran linguistik lisan dan bertulis, belajar melalui aktiviti, lakonan, permainan dan pergerakan..

Pembelajaran Sangat Interaktif

Belajar membaca dan menulis Bahasa Inggeris dalam persekitaran yang menyeronokkan, responsif dan kreatif

Ditubuhkan Sejak Tahun 1996 

Didapati di 250 sekolah rendah dan menengah dengan 5,000 pelajar. Disokong oleh Kementerian Sosial dan Keluarga Singapura

Program Bahasa Inggeris Yang Tidak Tradisional

Think-out-of-the-box, pengajaran yang interaktif dan menyenangkan untuk mempercepat pembelajaran Bahasa Inggeris

Tulis Buku Cereka Mereka

Setiap kanak-kanak mempunyai cerita mereka. Kami membimbing mereka untuk menulis buku cerita mereka sendiri

Tonton Kisah Kami

Siapakah Unique English Classroom?

Unique English Classroom (UEC) adalah program bahasa Inggeris antarabangsa dari Singapura, yang ingin menyemarakkan pemimpin muda esok. Di tengah perubahan budaya di mana pemikiran kritikal dan kreatif adalah kritikal untuk masa depan mereka.

Kurikulum kami sangat menekankan ke atas kemahiran linguistik lisan dan tulisan, belajar melalui permainan dan pergerakan. Direka untuk memperluaskan pengalaman pembelajaran anak anda dan memberi inspirasi kepada pembelajaran secara bebas melalui tahun-tahun sekolah mereka yang bertajuk, memberi tumpuan kepada pembangunan pemahaman yang mendalam dan memupuk cinta untuk membaca dan menulis. Kebanyakan program bahasa Inggeris yang kini tersedia di pasaran, memberi tumpuan terutamanya pada melengkapkan kanak-kanak dengan kemampuan untuk membaca dan mengenal pasti kata-kata tanpa pemahaman. Walau bagaimanapun, di sini di UEC, kami menyasarkan untuk membenamkan kanak-kanak dalam dunia di mana kata-kata menjadi hidup, membina perbendaharaan kata mereka dan mengembangkan pemahaman mereka. Dengan menggunakan amalan pembelajaran dan pengajaran yang terbaik, program kami memenuhi keperluan setiap kanak-kanak yang berbeza.

Di UEC, kami memahami bahawa setiap kanak-kanak belajar secara berbeza dan kami mempunyai program yang berbeza untuk memenuhi keupayaan dan tahap pembelajaran setiap kanak-kanak. Melalui program kami yang berstruktur dengan teliti, kami percaya bahawa setiap kanak-kanak dapat mencapai penguasaan dalam bahasa Inggeris.

Program Kami

Kids Can Read

Program yang menyeronokkan dan menarik di mana kanak-kanak dapat belajar bercakap dan membaca melalui fonik, lakonan, menulis dan mengambil bahagian dalam drama. 

Sesuai untuk 4 ke atas

Alphabet Learners

Program yayasan Bahasa Inggeris disediakan untuk meningkatkan perbendaharaan kata, pertuturan, pendengaran dan pemahaman Bahasa Inggeris anak anda.

Sesuai untuk 5 ke atas

I Love English (Basic)

Terokai bahagian Tatabahasa yang menyeronokkan bagi mereka yang membenci dan berjuang memahami tatabahasa dalam kehidupan seharian! 

Sesuai untuk 7 ke atas

Alphabet Authors

Asas dalam program penulisan cerita Bahasa Inggeris ini meningkatkan keyakinan anak anda untuk bertindak, bercakap di depan umum dan menulis.

Sesuai untuk 9 ke atas

English Rules (Advanced)

Terokai bahagian Tatabahasa yang menyeronokkan bagi mereka yang membenci dan berjuang memahami tatabahasa dalam kehidupan seharian!

Sesuai untuk 9 ke atas

Aspiring Writers

Program penulisan berprestij yang dikembangkan dan disesuaikan khusus untuk kanak-kanak yang ingin menulis cerita mereka sendiri. 

Sesuai untuk 11 ke atas

Hubungan Kami

Ibu Pejabat

Caya Academy Sdn Bhd
(1240452-H)
Block H1-01, Setiawalk,
Persiaran Wawasan, Pusat Bandar Puchong, 47160 Puchong,
Selangor, MALAYSIA

Talipon

Tel: 03-8603 4277
Mobile: 012-3833218, 012-5163400

Email: admin@english.edu.my

Rakan Kongsi Bahasa Inggeris Anda