UNIQUE ENGLISH CLASSROOM

Caya Academy: Rakan Bahasa Inggeris Anda

Unique English Classroom

Membangun Generasi Pemikir, Sarjana, dan Penulis Bahasa Inggeris yang Mendatang.

Unique English Classroom (UEC) merupakan program Bahasa Inggeris Antarabangsa dari Singapura, yang bertujuan untuk membentuk pemimpin muda hari esok. Kurikulum kami menekankan kuat kepada kemahiran lisan dan bertulis dalam bahasa, pembelajaran melalui aktiviti, persembahan, permainan, dan gerakan. Kelas kami terletak di Setiawalk, Puchong.

Pembelajaran yang Sangat Interaktif

Temui kegembiraan membaca dan menulis dalam Bahasa Inggeris melalui persekitaran yang dinamik, responsif, dan kreatif.

Terkukuh
Sejak 1996

Tersedia di 250 sekolah dengan lebih daripada 10,000 pelajar. Disokong oleh Kementerian Sosial dan Keluarga Singapura.

Pembelajaran Yang Tidak Tradisional

Pembelajaran yang kreatif, sangat interaktif, dan menyeronokkan untuk mempercepat pembelajaran mereka.

Menulis Buku Cerita Sendiri

Setiap kanak-kanak memiliki cerita mereka sendiri untuk diceritakan. Kami membimbing mereka untuk menulis buku cerita mereka sendiri.

Cerita Kami

Unique English Classroom
Unique English Classroom

Tentang UEC

Unique English Classroom (UEC) adalah program Bahasa Inggeris antarabangsa dari Singapura, yang bertujuan untuk membentuk pemimpin muda hari esok di tengah budaya yang berubah di mana pemikiran kritis dan kreatif sangat penting bagi masa depan mereka.

Kurikulum kami menekankan kuat kepada kecekapan bahasa lisan dan bertulis, pembelajaran melalui permainan dan gerakan. Mereka direka untuk memperluas horison pembelajaran anak anda dan menginspirasi pembelajaran bebas melalui tahun-tahun awal sekolah mereka, dengan menumpukan kepada pembangunan pemahaman yang mendalam dan menanamkan kasih sayang kepada membaca dan menulis.


Kebanyakan program Bahasa Inggeris yang kini terdapat di pasaran lebih menumpukan kepada memberikan keupayaan kepada kanak-kanak untuk membaca dan mengenal perkataan tanpa pemahaman. Namun, di UEC, kami bertujuan untuk meresapi kanak-kanak dalam dunia di mana perkataan menjadi hidup, membina vokabulari mereka, dan mengembangkan pemahaman mereka. Dengan menggunakan amalan pembelajaran dan pengajaran yang terbaik, program kami memenuhi keperluan yang berbeza bagi setiap kanak-kanak yang sedang berkembang.

Di UEC, kami faham bahawa setiap kanak-kanak belajar dengan cara yang berbeza, dan kami mempunyai program yang berbeza untuk memenuhi keupayaan dan peringkat pembelajaran setiap kanak-kanak. Melalui program-program kami yang terstruktur dengan teliti, kami yakin bahawa setiap kanak-kanak boleh mencapai penguasaan dalam bahasa Inggeris.

Unique English Classroom

Program UEC

Kids Can Read

Kids Can Read   

Sesuai untuk umur 4 tahun ke atas

Program yang penuh dengan keseronokan dan interaktif di mana kanak-kanak dapat belajar berbicara dan membaca melalui fonik, berakting, menulis, dan mengambil bahagian dalam drama. Program ini dapat membangkitkan minat anak anda dalam membaca cerita, membangun imaginasi, meningkatkan kreativiti, dan vokabulari Bahasa Inggeris mereka. Anak anda akan belajar cara memahami cerita dan membaca satu buku baru setiap bulan.

Alphabet Learners

Alphabet Learners

Sesuai untuk umur 5 tahun ke atas

Di Alphabet Learners, anak anda akan memperoleh kosa kata yang lebih baik dan belajar cara mengenal benda-benda di sekeliling mereka melalui drama dan penceritaan cerita. Program ini akan memastikan asas Bahasa Inggeris anak anda kukuh dan teguh — membuka jalan bagi kecekapan mereka dalam membaca dan menulis pada masa depan.

I Love English

I Love English (Basic)

Sesuai untuk umur 7 tahun ke atas

Terokai bahagian yang menyeronokkan dalam Tata Bahasa untuk mereka yang tidak suka dan mengalami kesukaran memahami tata bahasa dalam kehidupan seharian! Anak anda akan belajar cara menjelaskan bahagian-bahagian tata bahasa dengan ringkas, memahami perjanjian subjek dan objek, dan menggunakan tata bahasa dengan betul. Mereka akan belajar melalui permainan langsung dan aktiviti berasaskan drama yang membuat pembelajaran menjadi menyeronokkan.

Alphabet Authors

Alphabet Authors


Sesuai untuk umur 9 tahun ke atas

Alphabet Authors menyala daya imaginasi dan kreativiti anak anda! Melalui mendengar dan mempelajari cerita yang ditulis oleh penulis muda dari Singapura yang berumur 10 hingga 16 tahun, anak anda dapat melangkah ke arah mencipta karya hebatnya sendiri! Program ini akan merangsang minat anak anda untuk membangun kasih sayang kepada Bahasa Inggeris melalui puisi, drama, dan penulisan. Apa lagi, mereka akan mula menulis cerita sendiri!

English Rules

English Rules (Advanced)


Sesuai untuk umur 9 tahun ke atas

Terokai bahagian yang menyeronokkan dalam Tata Bahasa bagi mereka yang tidak suka dan mengalami kesukaran memahami tata bahasa dalam kehidupan seharian! Anak anda akan belajar cara menjelaskan bahagian-bahagian tata bahasa dengan ringkas, memahami perjanjian subjek dan objek, dan menggunakan tata bahasa dengan betul. Mereka akan belajar melalui permainan langsung dan aktiviti berasaskan drama yang membuat pembelajaran menjadi menyeronokkan.

Aspiring Writers & Illustrators Scheme

Aspiring Writers & Illustrators Scheme

Sesuai untuk umur 10 tahun ke atas

AWIS adalah program penulisan yang prestijius yang dibangunkan dan disesuaikan khusus untuk kanak-kanak yang ingin menulis cerita mereka sendiri. Ia direka untuk membangunkan pemahaman Bahasa Inggeris, kosa kata, tata bahasa, dan kemahiran menulis mereka. AWIS juga akan meningkatkan kemahiran komunikasi dan visualisasi kreatif anak anda. Sorotan program ini: Cerita terbaik dikumpulkan dalam satu volume yang direka khas.

Ada soalan? Hantar mesej kepada kami.