Produk & Perkhidmatan Kami

Kami pakar dalam membangunkan kefasihan bahasa Inggeris dan kemahiran komunikasi untuk pelajar rendah dan menengah di Malaysia. Program kami termasuk Kelas Pengayaan (bersemuka) di Pusat Bahasa, Pelajaran Dalam Talian dan Pertandingan Bahasa Inggeris Peringkat Antarabangsa dan Anugerah Pengarang Muda. Program Bahasa Inggeris berkualiti tinggi kami direka oleh pakar dari Singapura dan UK, dan disesuaikan untuk keperluan berbeza pelajar kami.
Berikut adalah program yang disediakan.

Unique English Classroom
Program Penulisan Kreatif

Program Bahasa Inggeris dari Singapura, bertujuan untuk melatih pemimpin muda masa depan. Kurikulum ini memberi penekanan kepada penguasaan linguistik lisan dan bertulis, pembelajaran melalui aktiviti, lakonan, permainan dan pergerakan. Misi kami - kami membayangkan dunia di mana tiada sempadan untuk golongan muda berkongsi idea dan budaya mereka melalui cerita yang mereka ceritakan. 

HIPPO English Olympiad
Pertandingan Bahasa Inggeris Antarabangsa

Pertandingan Bahasa Inggeris Antarabangsa yang mencabar pelajar di seluruh dunia untuk bersaing. HIPPO diselaraskan dengan CEFR dan disokong oleh Kementerian Pendidikan Malaysia. Ujian ini termasuk Membaca, Mendengar, Menulis, Bertutur dan Penggunaan Bahasa Inggeris. Terdapat sejumlah 4 pusingan pertandingan, pusingan awal, pusingan separuh akhir, pusingan kelayakan dan pusingan Akhir Dunia Itali. Pertandingan ini terbuka kepada pelajar berumur 6 – 19 tahun.

Eurasian Spelling Bee
Pertandingan Ejaan Antarabangsa

Asia dan Eropah untuk meningkatkan kemahiran leksikal mereka. Pertandingan ini terbuka kepada pelajar sekolah rendah dan menengah. Pertandingan akan dijalankan dalam tiga pusingan: pusingan awal, separuh akhir dan pusingan akhir. Pelajar akan diuji dengan ujian Menulis, ujian Mendengar, ujian Sumbangsaran dan ujian Lisan.

Malaysia Young Author Award
Pertandingan Menulis Cerita

Sebagai sebahagian daripada matlamat kami untuk memupuk generasi pemikir dan penulis akan datang, Unique English Classroom adalah penganjur yang berbangga dengan Anugerah Pengarang Muda Malaysia (MYAA).
Tujuan MYAA adalah untuk menyediakan platform untuk bakat muda untuk meningkatkan kemahiran menulis kreatif mereka dan meningkatkan keyakinan setiap kali mereka mengambil pen. Ini akan menjadi peluang terbaik untuk mereka menulis dan mencipta Idea untuk cerita mereka sendiri.

CEFR English Online Lesson
Kelas Bahasa Inggeris CEFR

Kelas Bahasa Inggeris CEFR ialah kelas tuisyen dalam talian Bahasa Inggeris mingguan yang dikendalikan oleh guru Bahasa Inggeris kami yang berpengalaman setiap minggu, melalui Zoom dengan pelajaran interaktif. Ini bukan video prarakaman, tetapi guru sebenar yang mengendalikan pelajaran dalam masa nyata. Pelajaran ini adalah kursus Bahasa Inggeris am yang meriah dan interaktif yang merangkumi Membaca, Mendengar, Bertutur, Menulis dan Penggunaan Bahasa Inggeris.

English Vocabulary Online Lesson
Kelas Perbendaharaan Kata Bahasa Inggeris

Kelas Perbendaharaan Kata Bahasa Inggeris ialah kelas tuisyen dalam talian Bahasa Inggeris mingguan yang dikendalikan oleh guru Bahasa Inggeris kami yang berpengalaman setiap minggu, melalui Zoom, dengan pelajaran interaktif. Ini bukan video prarakaman, tetapi guru sebenar yang mengendalikan pelajaran dalam masa nyata. Pelajaran ini menekankan perbendaharaan kata bahasa Inggeris, perkataan, pemahaman dan ejaan.

Misi kita

Setiap kanak-kanak mempunyai kisah untuk diceritakan. Di UEC, kami memberi mereka hak untuk bermimpi dan mengekspresikan diri. Kami membayangkan sebuah dunia di mana tidak ada batasan bagi golongan muda untuk berkongsi idea dan budaya mereka melalui kisah yang mereka ceritakan.

Visi kami

Untuk memecahkan batasan dalam pendidikan dengan menjadi portal pendidikan kreatif utama dan penerbit media terkemuka yang dikendalikan untuk dan oleh kanak-kanak berumur 8 hingga 18 tahun. Kami mengajar anda cara membuat, dan kami menjual ciptaan anda kepada dunia!

Nilai G.R.E.A.T Kami

GRATITUDE (GRATIT)

Setiap hari kita meraikan kehidupan. Kami sedar bahawa setiap pertemuan adalah peluang untuk belajar. Kami mengambil berat tentang komuniti kami.

RELEVANCE (RELEVAN)

Kami terus mendengar dan berhubung dengan orang untuk memahami apa yang mereka fikirkan. Kami mencari cara untuk berkembang bukan hanya sebagai individu, tetapi juga dengan rakan kongsi kami. Kami bekerjasama untuk memberikan yang terbaik kepada semua orang.

ETHICS (ETIKA)

Kami mematuhi nilai-nilai yang menjaga keluarga, sekolah dan komuniti kami kuat dan utuh. Ini membimbing kita untuk memelihara perpaduan, keamanan dan keharmonian. Kami menjalankan perniagaan kami dengan nilai-nilai etika yang menjadikan kelestarian sebagai alat untuk memenuhi tujuan yang lebih besar.

ACCOUNTABILITY (AKAUNTABILITI)

Setiap hak menunjukkan tanggungjawab. Kami bertanggungjawab kepada pelajar, rakan kongsi dan pihak berkepentingan kami untuk pertumbuhan berterusan dan pulangan pelaburan yang sihat.

TENACITY (KETENANGAN)

Kami bertekad untuk memenuhi apa yang telah kami tetapkan. Kita mempunyai kekuatan kehendak dan kekuatan tujuan. Kami merebut peluang dan belajar dari kemunduran

Hubungan Kami

Ibu Pejabat

Caya Academy Sdn Bhd
(1240452-H)
Block H1-01, Setiawalk,
Persiaran Wawasan, Pusat Bandar Puchong, 47160 Puchong,
Selangor, MALAYSIA

Talipon

Tel: 03-8603 4277
Mobile: 012-3833218, 012-5163400

Email: admin@english.edu.my

Rakan Kongsi Bahasa Inggeris Anda