Mengenai Kami

Tidak lagi cukup untuk Kanak-kanak dapat membaca dan menulis. Kini penting bagi mereka untuk membangunkan kefahaman dan pemahaman yang mendalam terhadap penggunaan bahasa Inggeris yang tepat. Kami di sini bersedia untuk memberikan anak anda permulaan yang baik di kalangan rakan sebaya mereka. Membaca dan menulis tidak perlu menjadi sukar. Di sini di UEC, kami membuat membaca dan menulis menyeronokkan dan menarik dengan menggunakan cerita, permainan, drama dan persembahan, membuat setiap pelajaran menarik dan menyeronokkan. Melalui Pembacaan dan Penulisan, kami menceritakan cerita dengan menarik! Setiap Pelajaran direka bukan sahaja untuk meningkatkan Bahasa Inggeris anak anda tetapi juga bagi menyediakan mereka untuk sekolah rendah dan sekolah menengah.

Kami telah menggabungkan kompetensi pembelajaran abad ke 21 melalui aktiviti-aktiviti seperti Bercerita, yang melalui penggunaan komunikasi, urutan dan penalaran logik membantu meningkatkan kecerdasan  anak anda. Di sini, di UEC, anak anda belajar melalui aplikasi dan penemuan diri, mengembangkan minat pembelajaran bahasa dan membuat pelajar yang berdikari!

Bilik pembelajaran Bahasa Inggeris yang Unik adalah satu ciri menyeluruh, ciri yang sangat interaktif dan seronok untuk mempercepat pengajaran Bahasa Inggeris. Program Unik Bahasa Inggeris ™ yang unik telah menemui ceruk di lebih daripada 150 sekolah rendah dan menengah Singapura sejak mula diperkenalkan pada tahun 1996. Program ini juga disokong oleh Kementerian Sosial dan Keluarga (Singapura).

Program ini disokong oleh 5 program bacaan dan penulisan utama untuk kanak-kanak dari 3-14 dipanggil

  • Kids Can Read
  • The Alphabet Expression (Akan Datang)
  • The Alphabet Learners
  • The Alphabet Authors (Akan Datang)
  • AWIS – Aspiring Writers & Illustrators Scheme

Pembelajaran Bahasa Inggeris yang Unik juga merupakan pemegang lesen Persatuan Pengarang Muda (YAS) di mana kanak-kanak dari 8-16 belajar untuk mengekspresikan diri mereka melalui penulisan dan mengarang buku mereka sendiri.