Unique English Classroom

Membangun generasi, sarjana, pemikir, dan penulis Bahasa Inggeris yang akan datang

Unique English Classroom adalah program Bahasa Inggeris antarabangsa dari Singapura, yang ingin mempelai pemimpin muda esok. Kurikulum kami sangat menekankan pada kemahiran linguistik lisan dan bertulis, belajar melalui aktiviti, lakonan, permainan dan pergerakan.

Pembelajaran Sangat Interaktif

Belajar membaca dan menulis Bahasa Inggeris dalam persekitaran yang menyeronokkan, responsif dan kreatif

Ditubuhkan Sejak Tahun 1996 

Didapati di 250 sekolah rendah dan menengah dengan 5,000 pelajar. Disokong oleh Kementerian Sosial dan Keluarga Singapura

Program Bahasa Inggeris Yang Tidak Tradisional

Think-out-of-the-box, pengajaran yang interaktif dan menyenangkan untuk mempercepat pembelajaran Bahasa Inggeris

Tulis Buku Cereka Mereka

Setiap kanak-kanak mempunyai cerita mereka. Kami membimbing mereka untuk menulis buku cerita mereka sendiri

Siapakah Unique English Classroom?

Unique English Classroom (UEC) adalah program bahasa Inggeris antarabangsa dari Singapura, yang ingin menyemarakkan pemimpin muda esok. Di tengah perubahan budaya di mana pemikiran kritikal dan kreatif adalah kritikal untuk masa depan mereka.

Kurikulum kami sangat menekankan ke atas kemahiran linguistik lisan dan tulisan, belajar melalui permainan dan pergerakan. Direka untuk memperluaskan pengalaman pembelajaran anak anda dan memberi inspirasi kepada pembelajaran secara bebas melalui tahun-tahun sekolah mereka yang bertajuk, memberi tumpuan kepada pembangunan pemahaman yang mendalam dan memupuk cinta untuk membaca dan menulis.

Kebanyakan program bahasa Inggeris yang kini tersedia di pasaran, memberi tumpuan terutamanya pada melengkapkan kanak-kanak dengan kemampuan untuk membaca dan mengenal pasti kata-kata tanpa pemahaman. Walau bagaimanapun, di sini di UEC, kami menyasarkan untuk membenamkan kanak-kanak dalam dunia di mana kata-kata menjadi hidup, membina perbendaharaan kata mereka dan mengembangkan pemahaman mereka. Dengan menggunakan amalan pembelajaran dan pengajaran yang terbaik, program kami memenuhi keperluan setiap kanak-kanak yang berbeza.

Di UEC, kami memahami bahawa setiap kanak-kanak belajar secara berbeza dan kami mempunyai program yang berbeza untuk memenuhi keupayaan dan tahap pembelajaran setiap kanak-kanak. Melalui program kami yang berstruktur dengan teliti, kami percaya bahawa setiap kanak-kanak dapat mencapai penguasaan dalam bahasa Inggeris.

Tonton Kisah Kami

Testimoni

"Brandon pulang ke rumah dan selalu mempunyai sesuatu yang baru untuk saya kongsi setiap minggu. Dia juga telah belajar bagaimana berkelakuan di kelas. Semasa dia mula mengikuti Alphabet Learners, dia baru berusia lima tahun. Saya suka bagaimana dia belajar moral melalui cerita ."

Puan Natalie Ong, yang anaknya, Brandon telah menghadiri Alphabet Learners selama dua tahun

Program Kami

Kids Can Read

Program yang menyeronokkan dan menarik di mana kanak-kanak dapat belajar bercakap dan membaca melalui fonik, lakonan, menulis dan mengambil bahagian dalam drama. 

Sesuai untuk 4 ke atas

Alphabet Learners

Program yayasan Bahasa Inggeris disediakan untuk meningkatkan perbendaharaan kata, pertuturan, pendengaran dan pemahaman Bahasa Inggeris anak anda.

Sesuai untuk 5 ke atas

I Love English (Basic)

Terokai bahagian Tatabahasa yang menyeronokkan bagi mereka yang membenci dan berjuang memahami tatabahasa dalam kehidupan seharian!

Sesuai untuk 7 ke atas

Alphabet Authors

Asas dalam program penulisan cerita Bahasa Inggeris ini meningkatkan keyakinan anak anda untuk bertindak, bercakap di depan umum dan menulis.

Sesuai untuk 9 ke atas

English Rules (Advanced)

Terokai bahagian Tatabahasa yang menyeronokkan bagi mereka yang membenci dan berjuang memahami tatabahasa dalam kehidupan seharian!

Sesuai untuk 9 ke atas

Aspiring Writers

Program penulisan berprestij yang dikembangkan dan disesuaikan khusus untuk kanak-kanak yang ingin menulis cerita mereka sendiri.

Sesuai untuk 11 ke atas

Ingin menyertai pertandingan bahasa Inggeris kami?

Kami adalah Penyelaras Malaysia untuk pertandingan dibawah.

HIPPO English Olympiad

Hippo English Olympiad adalah Olympiad antarabangsa yang mempromosikan bahasa Inggeris, mencabar pelajar di seluruh dunia untuk bersaing dalam pengetahuan bahasa Inggeris, dan meningkatkan kerjasama antara guru. Kira-kira 62,400 pelajar dari 45 negara mengambil bahagian dalam HIPPO 2020. HIPPO diselaraskan dengan Kerangka Rujukan Bahasa Eropah untuk Bahasa Umum (CEFR) & dikenali oleh OFQUAL UK.

Eurasian Spelling Bee

Eurasian Spelling Bee dianjurkan oleh ELPC bekerjasama dengan Gatehouse Awards LTD United Kingdom untuk mempromosikan bahasa Inggeris, dan mencabar pelajar dari Asia dan Eropah untuk meningkatkan kemahiran leksikal mereka. Matlamat utama adalah untuk mewujudkan dan memupuk hubungan persahabatan dan persefahaman nasional antara anak muda yang berminat dengan bahasa Inggeris dari sekolah swasta dan awam di negara-negara Asia dan Eropah.

Malaysia Young Author Award

Sebagai sebahagian daripada tujuan kami untuk memupuk generasi pemikir dan penulis yang akan datang, Unique English Classroom adalah penganjur kebanggaan Anugerah Pengarang Muda Malaysia (MYAA).
Tujuan MYAA adalah untuk menyediakan platform untuk bakat muda untuk meningkatkan kemahiran menulis kreatif mereka dan meningkatkan keyakinan setiap kali mereka mengambil pen. Ini akan menjadi peluang terbaik bagi mereka untuk menulis dan mencipta Idea untuk cerita mereka sendiri.

Sertailah Francais Unique English Classroom

Sekiranya anda meminati perniagaan pendidikan kanak-kanak dan Bahasa Inggeris, anda boleh menghubungi kami

Mahu kami menghubungi anda?

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai program kami, isikan nama, nombor telefon bimbit, usia anak anda dan lokasi anda supaya kami dapat menghubungi anda secepat mungkin.
Anda juga boleh mengklik Whatsapp kami, membaca kisah kami melalui facebook kami dan menonton saluran youtube kami menggunakan pautan ikon di bawah.

Telefon

Mobile: 012-383 3218
Tel: 03-8603 4277 

E-mel

admin@english.edu.my

Ibu Pejabat

Caya Academy Sdn bhd
(1240452-H)
Block H1-01, Setiawalk,
Persiaran Wawasan, Pusat Bandar Puchong, 47160 Puchong,
Selangor, MALAYSIA

Rakan Bahasa Inggeris Anda