Kids Can Read

Kids Can Read adalah program yang menyeronokkan dan menarik di mana kanak-kanak boleh belajar membaca melalui fonik, serta menulis, bergerak, dan mengambil bahagian dalam drama. Buku baru akan diperkenalkan menerusi sesi bercerita selepas setiap empat sesi dan tema akan diterokai sepenuhnya. 

Program ini sesuai untuk 4 tahun ke atas.

Alphabet Learners

Di program Alphabet Learners, anak anda akan mendapat perbendaharaan kata yang lebih baik dan belajar bagaimana mengenalinya di sekitar mereka melalui drama dan bercerita. Sesuai untuk kanak-kanak berusia 5 tahun dan ke atas, program ini akan memastikan asas anak anda dalam bahasa Inggeris menjadi kukuh dan tegas – membuka jalan untuk membaca dan menulis pada masa akan datang.

Program ini sesuai untuk 5 tahun ke atas.

I Love English (Basic)

Jika anda membenci tatabahasa pembelajaran, bersiaplah untuk kejutan yang menyenangkan! Selamat datang ke I Love English! & English Rules!
I Love English! & English Rules! berasaskan pembelajaran yang menyeronokkan, tatabahasa berfungsi dan kerja berpasukan.

Program ini sesuai untuk 7 tahun ke atas.

Alphabet Authors

Alphabet Authors menyalakan keupayaan anak anda untuk memvisualisasi dan mencipta! Dengan mendengar dan belajar cerita-cerita yang ditulis oleh penulis muda dari Singapura yang berusia 10 hingga 16 tahun, anak anda akan dalam perjalanan untuk mencipta karya sendiri! Program ini akan melibatkan anak anda untuk berminat bahasa Inggeris melalui puisi, drama dan penulisan. Apa lagi, dia akan mula menulis ceritanya! 

Program ini sesuai untuk 9 tahun ke atas.

English Rules (Advanced)

Jika anda membenci tatabahasa pembelajaran, bersiaplah untuk kejutan yang menyenangkan! Selamat datang ke I Love English! & English Rules!
I Love English! & English Rules! berasaskan pembelajaran yang menyeronokkan, tatabahasa berfungsi dan kerja berpasukan.

Program ini sesuai untuk 9 tahun ke atas.

Aspiring Writers & Illustrators Scheme

AWIS adalah program penulisan berprestij yang dibangunkan dan disesuaikan khusus untuk kanak-kanak yang ingin menulis cerita mereka sendiri.
Direka untuk membangunkan Bahasa Inggeris Kesusilaan, Perbendaharaan Kata, Tatabahasa dan Kemahiran Penulisan, AWIS juga akan meningkatkan kemahiran Komunikasi dan Penglihatan Kreatif anak anda. Sorotan program ini: Kisah-kisah terbaik dapat dikumpulkan ke dalam buku yang direka khas.

Program ini sesuai untuk 10 tahun ke atas.

Misi kita

Setiap kanak-kanak mempunyai kisah untuk diceritakan. Di UEC, kami memberi mereka hak untuk bermimpi dan mengekspresikan diri. Kami membayangkan sebuah dunia di mana tidak ada batasan bagi golongan muda untuk berkongsi idea dan budaya mereka melalui kisah yang mereka ceritakan.

Visi kami

Untuk memecahkan batasan dalam pendidikan dengan menjadi portal pendidikan kreatif utama dan penerbit media terkemuka yang dikendalikan untuk dan oleh kanak-kanak berumur 8 hingga 18 tahun. Kami mengajar anda cara membuat, dan kami menjual ciptaan anda kepada dunia!

Nilai G.R.E.A.T Kami

GRATITUDE (GRATIT)

Setiap hari kita meraikan kehidupan. Kami sedar bahawa setiap pertemuan adalah peluang untuk belajar. Kami mengambil berat tentang komuniti kami.

RELEVANCE (RELEVANCE)

Kami terus mendengar dan berhubung dengan orang untuk memahami apa yang mereka fikirkan. Kami mencari cara untuk berkembang bukan hanya sebagai individu, tetapi juga dengan rakan kongsi kami. Kami bekerjasama untuk memberikan yang terbaik kepada semua orang.

ETHICS (ETIKA)

Kami mematuhi nilai-nilai yang menjaga keluarga, sekolah dan komuniti kami kuat dan utuh. Ini membimbing kita untuk memelihara perpaduan, keamanan dan keharmonian. Kami menjalankan perniagaan kami dengan nilai-nilai etika yang menjadikan kelestarian sebagai alat untuk memenuhi tujuan yang lebih besar.

ACCOUNTABILITY (AKAUNTABILITI)

Setiap hak menunjukkan tanggungjawab. Kami bertanggungjawab kepada pelajar, rakan kongsi dan pihak berkepentingan kami untuk pertumbuhan berterusan dan pulangan pelaburan yang sihat.

TENACITY (KETENANGAN)

Kami bertekad untuk memenuhi apa yang telah kami tetapkan. Kita mempunyai kekuatan kehendak dan kekuatan tujuan. Kami merebut peluang dan belajar dari kemunduran.

Mahu kami menghubungi anda?

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai program kami, isikan nama, nombor telefon bimbit, usia anak anda dan lokasi anda supaya kami dapat menghubungi anda secepat mungkin.
Anda juga boleh mengklik Whatsapp kami, membaca kisah kami melalui facebook kami dan menonton saluran youtube kami menggunakan pautan ikon di bawah.

Telefon

Mobile: 012-383 3218
Tel: 03-8603 4277 

E-mel

admin@english.edu.my

Ibu Pejabat

Caya Academy Sdn bhd
(1240452-H)
Block H1-01, Setiawalk,
Persiaran Wawasan, Pusat Bandar Puchong, 47160 Puchong,
Selangor, MALAYSIA

Rakan Bahasa Inggeris Anda