Adakah anda gemar menulis cerita?

Malaysia Young Author Award

Memanggil Penulis Cerita Muda dari Malaysia!

Malaysia Young Author Award

Sebagai sebahagian daripada tujuan kami untuk memupuk generasi pemikir dan penulis yang akan datang, Unique English Classroom adalah penganjur kebanggaan Anugerah Pengarang Muda Malaysia (MYAA). Pertandingan MYAA perdana kami diadakan pada 7 - 10 Julai 2020, dengan jumlah peserta 90. Tujuan MYAA adalah untuk menyediakan platform untuk bakat muda untuk meningkatkan kemahiran menulis kreatif mereka dan meningkatkan keyakinan setiap kali mereka mengambil pen. Ini akan menjadi peluang terbaik bagi mereka untuk menulis dan mencipta Idea untuk cerita mereka sendiri. Kami ingin mempromosikan kecemerlangan dalam penulisan dan mengenal pasti bakat terbaik di Malaysia.

“Start writing, no matter what. The water does not flow until the faucet is turned on.” ~ Louis L’Amour
“If you want to be a writer, you must do two things above all others: read a lot and write a lot.” ~ Stephen King

Perjalanan Pengarang Muda

Testimoni dari Ariel Lim, pemenang hadiah pertama untuk MYAA 2020

Testimoni dari Bryan Joel Lim

Bryan Joel Lim Zijie kini adalah pelajar Undang-undang dari Universiti New York, yang memulakan Skim Pengarang Muda UEC pada tahun 2006 ketika berusia 11 tahun. Mesejnya kepada semua pelajar Skim Pengarang Muda masa depan, kami ingin mendorong anda untuk tidak takut berfikir di luar kotak dalam setiap langkah proses kreatif. Skim Pengarang Muda dapat memberi anda peluang ini untuk melepaskan kreativiti anda.

Hubungi Kami.

Sekiranya anda ingin menyertai HIPPO 2021, Young Author Award 2021 atau Eurasian Spelling Bee 2021, sila isi borang di bawah. Kami akan menghubungi anda untuk maklumat lebih lanjut.

Telefon

Mobile: 012-383 3218
Tel: 03-8603 4277 

E-mel

admin@english.edu.my

Ibu Pejabat

Caya Academy Sdn bhd
(1240452-H)
Block H1-01, Setiawalk,
Persiaran Wawasan, Pusat Bandar Puchong, 47160 Puchong,
Selangor, MALAYSIA

Rakan Bahasa Inggeris Anda